У мережі опублікували відео з побиттям мобілізованих у Тернополі — мер відреагував
Категорія
Україна
Дата публікації

У мережі опублікували відео з побиттям мобілізованих у Тернополі — мер відреагував

Дмитро Лубінець
Військові

У мережі з’явилося відео з ймовірним побиттям мобілізованих в одному ТЦК Тернополя. Мер міста Сергій Надал звернувся до керівництва міського ТЦК.

Побиття у військкоматі Тернополя

У соцмережах почали публікувати відео, на якому вказується, що у Тернопільському ТЦК б’ють мобілізованих. Наразі немає підтвердження чи спростування цієї інформації.

Проте мер Тернополя одразу після його появи звернувся до керівництва Тернопільського територіального центру комплектування, оскільки має інформацію, що їхні працівники "могли застосовувати силу до мобілізованих".

Звертаюсь до тернополян: якщо вам відомі випадки неналежного чи жорстокого ставлення при проведенні мобілізаційних заходів, терміново повідомляйте у військову прокуратуру та поліцію. Під час війни кожен чоловік має прийти до територіальних центрів комплектування і оновити свої дані. Однак це передбачає коректне, належне ставлення, відповідно до вимог законодавства!, – написав мер.

Місцеве ТЦК натякнуло на неоднозначність ситуації. Там заявили, що причиною затримання були словесні образи, а також зухвалість з боку громадянина щодо співробітників центру комплектування. Зокрема затриманий під час розмови вдарив військовослужбовця.

Також в ТЦК додали, що оповіщення громадян проводять військові з бойовим досвідом, які були визнані обмежено придатними внаслідок отриманих поранень чи контузій.

Український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що побачив у мережі "кадри із побиттям мобілізованих", його відомство починає перевірку.

За фактом побиття мобілізованих розпочато кримінальне провадження

Наразі стало відомо, що за фактом побиття двох військовозобов'язаних у Тернополі розпочато кримінальне провадження.

Попередня правова кваліфікація – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Наразі встановлюються усі обставини та причетні до протиправних дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?