У Меркель і Олланда зробили сумні для Путіна заяви
Категорія
Світ
Дата публікації

У Меркель і Олланда зробили сумні для Путіна заяви

У Меркель і Олланда зробили сумні для Путіна заяви

Підписання президентом Росії Володимиром Путіним указу про визнання в РФ "документів", виданих на окупованих територіях Донбасу, порушує Мінські угоди.
Про це 20 лютого заявили в Міністерствах закордонних справ Німеччини і Франції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".
Читайте також: Визнання Путіним "паспортів ДНР-ЛНР": в Кремлі знайшли винних
"Визнання документів, виданих самопроголошеною "Донецькою народною республікою" підриває єдність України і повністю суперечить всьому тому, що було погоджено в Мінську і тому абсолютно неприпустимо", - в ході урядової прес-конференції в Берліні підкреслив речник МЗС Німеччини Штеффен Зайберт.
Крім іншого, прес-секретар німецького зовнішньополітичного відомства зазначив, що в Німеччині видані терористами документи не визнають.
Читайте також: Пу тін розповів Меркель і Олланд про "імпульси" Донбасу
У той же час представники МЗС Франції в ході щоденного брифінгу також назвали указ Путіна про визнання "паспортів", виданих на окупованій території України, таким, що суперечить Мінським угодам щодо врегулювання ситуації на Донбасі.
"Франція шкодує про це рішення, яке не відповідає Мінським угодам. Ми закликаємо російську владу зосередити зусилля і використовувати свій вплив на лідерів сепаратистів заради того, щоб Мінські угоди були виконані без зволікання" - йдеться в повідомленні.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше віце-президент США Майк Пенс назвав Росію відповідальною за ескалацію конфлікту на Донбасі і закликав її до поваги Мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?