У Меркель поставили крапку в суперечці про Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель поставили крапку в суперечці про Північний потік-2

У Меркель поставили крапку в суперечці про Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Незважаючи на санкції США на початку грудня в Німеччині відновили будівництво російського газопроводу Північний потік-2, який дозволить Росії постачати газ в Європу в обхід України. США всіма силами намагаються заблокувати проект за допомогою "пекельних" обмежень. Але команда канцлерки ФРН Ангели Меркель не збирається поступатися США в суперечці за російський газопровід. Глава МЗС ФРН Гайко Маас пояснив, що якщо зараз Берлін поступиться США, то в майбутньому ЄС доведеться забути про суверенітет і жити за указом Вашингтона. Маас переконаний, що Північний потік-2 добудують і запустять, хоча і визнає, що навіть новий президент США Джо Байден не знизить тиск на проект. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Який сенс говорити про європейський суверенітет, якщо відмова від Північного потоку-2 буде означати, що в майбутньому ми будемо робити все тільки так, як захоче Вашингтон", - заявив Маас.

Міністр запевнив, що Соціал-демократична партія Німеччини, яку він представляє в коаліційному уряді, не змінить ставлення до газопроводу і не поступиться в суперечці США. Глава МЗС ФРН вважає, що загострена ситуація не зміниться в кращу сторону і після зміни влади в США, так як Байден виступає проти добудування Північного потоку - 2.

Однак Маас підкреслив, що незважаючи на спірні теми, Берлін постарається "грати на одному полі" з Вашингтоном.

"Важливо, що у нас є загальна лінія за центральними стратегічними і геополітичними питаннями - ми на одній стороні поля", - зазначив Маас.

Як відомо, влада Німеччини обурена планами США заблокувати будівництво газопроводу. У команді канцлерки Німеччини Ангели Меркель вже обговорюють заходи, щоб "захиститися" від санкцій політики Вашингтона. Глава комітету Бундестагу з економіки та енергетики Клаус Ернст недавно повідомив, що конкретні рішення поки що не прийнято, але мова йде як про персональні санкції проти американців, яким можуть заморозити майно в ЄС або ввести заборони на в'їзд, так і про введення великих штрафних мит на імпорт американського газу.

У Путіна нові санкції США проти Північного потоку-2 називають "війною". У Кремлі стверджують, що нові санкції за своєю суттю є рестрикціями, які просто легітимізували з точки зору міжнародного права.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Пєсков зробив заяву про завершення будівництва Північного потоку-2. Спікер Кремля впевнений, що його добудують, незважаючи на санкції США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?