У Меркель пригрозили Путіну після нового дипломатичного скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель пригрозили Путіну після нового дипломатичного скандалу

У Меркель пригрозили Путіну після нового дипломатичного скандалу
Джерело:  online.ua

Представник команди лідерки ФРН Ангели Меркель, глава МЗС Німеччини Гайко Маас пригрозив відповіддю режиму російського президента Володимира Путіна, якщо останній не перегляне своє рішення про висилку європейських дипломатів нібито за участь у акціях протесту за Олексія Навального. Це наголошується у заяві німецького дипломата, опублікованій на сайті МЗС Німеччини ввечері 5 лютого, передає ONLINE.UA.

За словами Гайко Мааса, рішення офіційної Москив вислати трьох дипломатів Євросоюзу, в тому числі співробітника німецького посольства в Москві, є невиправданим і ще більше погіршує відносини з Європою. Представник Ангели Меркель запевняє, що німецький дипломат у законний спосіб дізнався про події на місці - як це передбачено Віденською конвенцією про дипломатичні зносини.

"Якщо Росія не перегляне цей крок, він не залишиться без відповіді", - попередив очільник МЗС Німеччини.

Як уже згадувалося раніше, команда Володимира Путіна вирішила вислати трьох європейських дипломатів у п’ятницю 5 лютого, коли верховний представник ЄС Жозеп Боррель прибув до Москви з візитом. Офіційна Москва висловила протест у зв’язку з участю дипломатичних співробітників генеральних консульств Швеції і Польщі в Санкт-Петербурзі і посольства Німеччини в Москві в акціях протесту 23 січня. Дипломатів оголошено "persona non grata" і наказано найближчим часом покинути територію Російської Федерації.

В МЗС Швеції запевняють російську владу, що їхній дипломат лише спостерігав за протестами. Там назвали рішення РФ абсолютно необґрунтованим. Очільник дипломатії ЄС Жозеп Боррель пізніше заявив, що дізнався про наміри РФ вислати європейських дипломатів під час переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно президент США Джо Байден звернувся до команди очільника Кремля Володимира Путіна з новою вимогою  — він наполягає на тому, щоб російська негайно та безумовно звільнила лідера російської опозиції Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?