У Меркель розповіли про нові плани Путіна на міжнародній арені
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель розповіли про нові плани Путіна на міжнародній арені

У Меркель розповіли про нові плани Путіна на міжнародній арені
Джерело:  online.ua

Представниця команди німецької канцлерки Ангели Меркель та очільниця Міністерства оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер вирішила розповісти про плани російського президента Володимира Путіна на міжнародній арені. За її словами, офіційна Москва спробує витягти політичну вигоду з пандемії коронавірусу. Окрім того, політикиня переконана, що такою можвивістю також скористається влада Китаю. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  інтерв'ю  DW, передає ONLINE.UA.

"Нам відомо, що в Росії, в тому числі в силових структурах, обговорюється, що через коронавірус багато держав на Заході будуть зайняті наслідками нинішньої кризи і завданим економічним збитком, і це дасть більше простору для російського впливу на міжнародній арені", - наголосила Аннегрет Крамп-Карренбауер.

На переконання представниці Ангели Меркель, було б "наївно" думати, що Володимир Путін та КНР не захочуть використовувати ситуацію навколо коронавірусу, щоб вирішувати свої власні політичні проблеми. Що важливо розуміти, розмірковуючи про КНР, вона зізналася, що вважає цю країну "суперечливим викликом" для ЄС та Альянсу.

"З одного боку, важливий економічний партнер, велика країна, без якої не вирішити глобальні питання людства на кшталт зміни клімату. Але це ще і країна, яка прагне впливати, вдаючись до методів, про які ми можемо сказати, що вони не узгоджуються ні з мультилатералізмом, ні з порядком, заснованим на дотриманні правил ", - підкреслила німецька політикиня.

Представниця Меркель звернула увагу на те, що наразі це не знайшло відображення в доктрині НАТО, але тепер країнам альянсу, а також ЄС потрібно відшукати відповідь на цей стратегічний виклик.

Не можна також не згадати про те, що декілька днів тому очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зробила жорстку публічні зауваження щодо російської вакцини.

"Мені цікаво, чому Росія теоретично пропонує мільйони і мільйони доз в час, коли в самої недостатній прогрес у вакцинації власного народу. Це також питання, на яке потрібно дати відповідь", - наголосила вона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Литви розповів про справжні плани Путіна щодо Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?