У Меркель вимагають потужної відповіді на агресію РФ проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель вимагають потужної відповіді на агресію РФ проти України

У Меркель вимагають потужної відповіді на агресію РФ проти України
Джерело:  online.ua

Речник з економічних питань фракції Християнсько-демократичного (ХДС) та Християнсько-соціального союзу (ХСС) у Бундестазі Йоахім Пфайффер вимагає спільної потужної відповіді ЄС та НАТО на російську провокацію біля Керченської протоки, передає ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

На його думку, після інциденту в Керченській протоці Північноатлантичний альянс має відправити в район протоки свої кораблі.

"Таким чином судна НАТО повинні забезпечити міжнародний доступ до Азовського моря", - сказав Пфайффер.

Варто зазначити, що він також висловився проти зупинки проекту газопроводу "Північний потік-2" через ескалацію між Києвом і Москвою. Політик підкреслив, що поведінка президента РФ Володимира Путіна є абсолютно неприйнятною, і світова спільнота повинна дати йому це зрозуміти.

"Однак поспішні санкції чи навіть припинення будівництва "Північного потоку-2" я вважаю абсолютно неправильним підходом", - наголосив депутат Бундестагу.

Він вважає, що газопровід сприятиме диверсифікації маршрутів постачання газу в Європу та підвищить ліквідність німецького та європейського ринків, а зупинкою будівництва "ми самі собі нашкодимо".

Як повідомляв ONLINE.UА,  агресивні дії в Азовському морі не стануть єдиними з боку Росії. РФ може готувати наступні кроки із залученням бойової авіації.  З даним невтішним прогнозом виступив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?