У Меркель виступили з резонансною заявою щодо Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель виступили з резонансною заявою щодо Росії

У Меркель виступили з резонансною заявою щодо Росії
Джерело:  online.ua

Німеччина і Європа повинні йти назустріч Росії і використовувати всі способи для того, щоб точок дотику з Москвою стало більше. З таким резонансним закликом до європейських лідерів звернувся можливий наступник Ангели Меркель на посту голови Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріх Мерц, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Мерц вважає, що без Росії або в протидії Росії не вдасться досягти довгострокової стабільності в Європі. При цьому можливий наступник Меркель, який висунув свою кандидатуру на пост голови Християнсько-демократичного союзу, не виключає, що Європа і Німеччина зможуть зблизитися з Росією толко після закінчення президентства чинного глави РФ Володимира Путіна.

"Зараз Росія дуже сильно ускладнює нам життя. Але без Росії або в протидії Росії не вдасться досягти довгострокової стабільності в Європі", - упевнений Мерц.

Нагадаємо, кілька днів тому глава Християнсько-демократичного союзу Німеччини Аннегрет Крап-Карренбауер раптово відмовилася претендувати на пост канцлерки Німеччини після відставки Ангели Меркель. Відомо, що причиною такого рішення наступниці Меркель стала відмова співпрацювати з лівими і ультраправими з "Альтернативи для Німеччини".

Після рішення Аннегрет Крап-Карренбауер на пост глави ХДС, вибори якого відбудуться 25 квітня на позачерговому з'їзді в Берліні, свої кандидатури висунули кілька політиків. Серед них Фрідріх Мерц - колишній голова фракції ХДС в бундестазі. Про своє рішення він оголосив 25 лютого. На пост глави ХДС також претендують прем'єр-міністр землі Північний Рейн - Вестфалія Армін Лашет і глава зовнішньополітичного комітету бундестагу Норберт Реттген.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр федеральної землі Саксонія Міхаель Кречмер виступив за скасування санкцій проти Росії. Він заявив, що хоче поліпшення відносини з РФ, які неможливо налагодити на тлі жорсткого характеру санкційного тиску.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?