У Microsoft звинуватили Агенство з нацбезпеки США у причетності до вірусної атаки
Категорія
Технології
Дата публікації

У Microsoft звинуватили Агенство з нацбезпеки США у причетності до вірусної атаки

У Microsoft звинуватили Агенство з нацбезпеки США у причетності до вірусної атаки

Масштабна кібератака вірусу-здирника WannaCry пов'язана з крадіжкою інформації про уразливості, яку збирало Агентство національної безпеки США, вважають у компанії Microsoft.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог президента Microsoft Бреда Сміта.

Читайте також: ЗМІ підозрюють в організації вірусної атаки хакерів з Росії

Сміт повідомив, що за допомогою вірусної атаки у відомства було вкрадено важливу інформацію.

"Раніше ми вже бачили, як дані про уразливості, які збирало ЦРУ, з'явилися на "Вікілікс". Зараз вкрадена у Агентства з нацбезпеки інформація про уразливість вдарила по користувачах у всьому світу", - написав Сміт.
За його словами, якщо провести паралель із звичайною зброєю, то еквівалентним сценарієм в цьому випадку стала б крадіжка ракет "Томагавк" у американської армії.

"Неодноразово експлойти (підвид шкідливих програм, що використовують уразливості для злому мереж), що знаходяться в руках державних органів, потрапляли у відкритий доступ і завдавали масштабних збитків", - додав голова компанії.

За його словами, влада повинна не "складувати" інформацію про уразливості, а передавати її розробникам для того, щоб вони могли усувати ці уразливості і підвищувати безпеку мереж.

Як повідомляв ONLINE.UA, вірус вдалося ліквідувати завдяки створенню домену із ім’ям, на яке посилався один із кодів програми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?