У Миколаєві спостерігається підвищення рівня води після підриву Каховської ГЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

У Миколаєві спостерігається підвищення рівня води після підриву Каховської ГЕС

У Миколаєві спостерігається підвищення рівня води після підриву Каховської ГЕС
Джерело:  online.ua

Через підрив злочинною армією РФ Каховської ГЕС в акваторії Миколаєва було зафіксовано підняття рівня води на 23 сантиметри.

Джерело: Telegram мера Миколаєва Олександра Сєнкевича

Що відомо про наслідки підриву армією Каховської ГЕС 

Хороша новина: протягом години, тобто до 15:00, змін не відбулося. Стежимо за ситуацією далі. Поки загрози підтоплення немає, - зазначив Сєнкевич.

Він підкреслив, що станом на 16:00 підвищення рівня води в акваторії Миколаєва не було зафіксовано.

Варто зазначити, що Миколаїв розташований на місці злиття рік Південний Буг та Інгул, які впадають у Бузький лиман, а вже той через 47 кілометрів зливається з Дніпром в районі окупованої Кінбурнської коси.

Між тим глава уряду Денис Шмигаль зазначив, що під час засідання Держагенству водних ресурсів для сталого забезпечення жителів Миколаєва питною водою було виділено 120 млн гривень.

Вода буде подаватися руслом річки Інгулець у спеціальному режимі роботи. Проєкт дозволить досягнути необхідних показників якості питної води та повернути її подачу в місто, - наголосив Шмигаль.

Навіщо російські військові злочинці здійснили підрив Каховської ГЕС 

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, підрив російськими військовими злочинцями Каховської ГЕС мав на меті відволікти увагу від подій у Бєлгородській області та затримати початок контрнаступу ЗСУ.

Цілеспрямований підрив дамби був здійснений російськими окупантами, щоб призупинити процес деокупації Силами оборони України та змістити вектор уваги суспільства з подій, які відбуваються у Бєлгородській області, - зазначає Маляр.

Представниця Міноборони наголосила, що підрив Каховської ГЕС спричинив протилежний тому, що очікували росіяни ефект.

За її словами, у критичному становищі перебувають мирні жителі тимчасово окупованих населених пунктів Херсонщини та Криму, оскільки знищення дамби позбавило їх прісної води.

Окрім того, були затоплені позиції російських військових підрозділів, що може призвести до масштабного змиву російських мінних полів та їхньої детонації у хаотичному порядку, - підкреслила Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?