У Миколаївській області готували замах на Зеленського — СБУ вже затримала зрадницю
Категорія
Україна
Дата публікації

У Миколаївській області готували замах на Зеленського — СБУ вже затримала зрадницю

У Миколаївській області готували замах на Зеленського — СБУ вже затримала зрадницю
Джерело:  online.ua

Зрадниця готувала повітряний удар армії РФ по Миколаївщині під час візиту Президента. Російську інформаторку затримало СБУ.

Джерело: СБУ

Зрадниця готувала повітряний удар армії РФ по Миколаївщині

Служба безпеки затримала інформаторку спецслужб Росії. Жінка збирала розвіддані про запланований візит напередодні нещодавньої робочої поїздки Президента України в Миколаївську область .

Зловмисниця хотіла встановити час та перелік локацій орієнтовного маршруту Зеленського на території області.

Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження: завчасно здобули інформацію про розвідувально-підривну діяльність фігурантки і подбали про додаткові заходи безпеки під час візиту.

Документування злочинних дій ворожої поплічниці СБУ продовжилося, були отримані нові дані про її російських кураторів і отримані завдання.

Також зрадниця повинна була виявити локацію систем радіоелектронної боротьби та складів з боєприпасами ЗСУ в районі Очакова. Російські окупанти хотіли завдати по місту нового масованого повітряного.

Співробітники СБУ затримали підозрювану "на гарячому" під час спроби передачі розвідданих робітникам спецслужби ворога.

Підозрювана знімала локації українських об’єктів на Миколаївщині

Зловмисниця – мешканка Очакова, колишня продавчиня у військовій крамниці на території однієї із військових частин регіону.

Для збору розвідінформації вона об’їжджала територію району та знімала локації українських об’єктів.

Також намагалася «в темну» отримати потрібні відомості через власні зв’язки, зокрема у соціальних установах регіону.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ.

Наразі фігурантці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою та можлива додаткова кваліфікація її злочинних дій.

Триває розслідування. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?