У Миколаївській області зафіксували перші випадки зараження коронавірусом - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

У Миколаївській області зафіксували перші випадки зараження коронавірусом - що відомо

У Миколаївській області зафіксували перші випадки зараження коронавірусом - що відомо
Джерело:  online.ua

В Україні більше не залишилося жодної області, де немає коронавіруса. 11 квітня в Миколаївській області було зафіксовано перші два випадки зараження, але в офіційну статистику їх ще не включили. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на щоденному брифінгу, передає ONLINE.UA.

"У нас вже немає жодної області, в якій не зафіксовано випадків коронавірусної хвороби. Сьогодні перші два випадки зафіксовано в Миколаївській області, в Вознесенському районі, у людей, які повернулися з Польщі. Вони не увійшли в статистику за попередню добу, але тільки що повідомили, що випадки є", - уточнив Ляшко.

Слід зазначити, що в Миколаївській області до останнього дня не було виявлено жодного хворого на коронавірус. У зв'язку з таким дивним феноменом в області провели розслідування, на Миколаївщину виїжджав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який не виявив ніяких порушень з тестуванням громадян.

У той же час якість проведених тестувань в Миколаївській області, яка була єдиним в Україні регіоном без коронавіруса, викликала сумніви. Цей факт підтвердили і в місцевому управлінні СБУ. Як виявилося, Миколаївський лабораторний центр МОЗ проводив тестування на COVID-19 з порушеннями. В цьому і полягала причина відсутності випадків інфекції в області. Начальник місцевого управління СБУ Віталій Герсак уточнив, що медичні працівники використовували для тестування нестандартні пробірки і неякісну хімічну речовину, яка не відповідає певним нормам і стандартам, в яких зберігається відібраний матеріал. Через це було вирішено провести повторне дослідження всіх осіб, у яких підозрювали COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні за станом на 11 квітня зафіксовано 2511 випадків зараження коронавірусом. У цю статистику не увійшла Миколаївська область. У зведенні МОЗ зазначено, що в цьому регіоні як і раніше немає хворих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?