У Міненерго розповіли, скільки винен за електрику окупований Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міненерго розповіли, скільки винен за електрику окупований Донбас

У Міненерго розповіли, скільки винен за електрику окупований Донбас

Території Донбасу, які тимчасово перебувають під контролем бойовиків, заборгували 21 млрд грн державному підприємству "Енергоринок".
Про це заявила заступник директора департаменту економіки та фінансів Міністерства енергетики та вугільної промисловості Софія Угрюмова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Велика частина заборгованості із загального рівня боргів на ринку електроенергії, який досяг 27 млрд грн, була сформована споживачами на непідконтрольних Україні територіях. Вугільні підприємства, водоканали не платили за поставлену електроенергію. За даними "Енергоринку", заборгованість усіх споживачів з окупованих територій становить близько 21 млрд грн", - зазначила Угрюмова на круглому столі в Києві.
Відомо, що "Енергоринок" грає роль оптового постачальника електроенергії і розпорядника системи розрахунків оптового ринку електроенергії в Україні.
Глава департаменту з регуляторної політики компанії "ДТЕК Енерго" Ірина Протопова розповіла, що на окуповані території Донецької та Луганської областей поставлялася електрична енергія з 1 серпня 2014 року по 1 травня 2015 року, незважаючи на те, що банки в цих частинах областей вже не працювали і оплата за електроенергію не надходила.
"На сьогодні ми поставляємо на ці території електроенергію тільки за сальдо перетікань, які здійснюються в обох напрямках. З огляду на те, що Луганська область є енергодефіцитною, виходить, що з території України надходить більше електроенергії, ніж у зворотному напрямку. Простіше кажучи, вони нам винні більше", - пояснила Протопова.
Як повідомляв ONLINE.UA. президент України Петро Порошенко назвав початок роботи поліцейської місії ОБСЄ одним із головних пунктів плану з припинення вогню на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?