У Міноборони попередили про небезпечний фейк російської пропаганди
Категорія
Події
Дата публікації

У Міноборони попередили про небезпечний фейк російської пропаганди

У Міноборони попередили про небезпечний фейк російської пропаганди
Джерело:  online.ua

У Міністерстві оборони назвали фейком інформацію про нібито захоплення бойовиками українських військових під Донецьком, поширену російськими пропагандистськими телеканалами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони.
"У зв'язку з поширенням деякими інтернет-ЗМІ відеосюжету про нібито захоплення бойовиками військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України поблизу Донецька заявляємо, що зазначена інформація не відповідає дійсності», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Це все "Бояришник" з шампанським: мережу насмішив маревний фейк від бойовиків ДНР
«Відео, розміщеному 10 січня на сайті одного з пропагандистських російських телеканалів як хроніка останніх подій на Донбасі, насправді майже два роки, в ньому йдеться про події в Дебальцевому", - заявляють у відомстві.
Також підкреслюється, що мета оприлюднення російськими пропагандистами старих відеокадрів - "підняти бойовий дух російсько-окупаційних військ на Донбасі, який останнім часом відчутно впав".
У Міноборони просять українських журналістів бути пильними і не поширювати пропагандистські фейки ворога.
Як повідомляв ONLINE.UA, волонтери міжнародної спільноти InformNapalm зібрали 10 найбільш божевільних фейків російської пропаганди в 2016 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?