У Міноборони розповіли про прогрес контрнаступу України
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міноборони розповіли про прогрес контрнаступу України

У Міноборони розповіли про прогрес контрнаступу України
Джерело:  online.ua

Наразі тривають наступальні та оборонні операції Сил оборони України на різних напрямках, де ворог зосереджує значні сили та переміщує резерви. 

Джерело: заступниця міністра оборони України Ганна Маляр

У Міноборони розповіли про прогрес контрнаступу України

Наші війська мають справу з потужним опором ворога та його перевагою в кількості людей та озброєння. Ворог щосили намагається не допустити просування наших військ. Разом з тим, наступ триває на кількох напрямках, наші захисники поступово, але впевнено просуваються вперед і завдають значних втрат ворогові, — зазначила Маляр.

За словами заступника міністра оборони, російські окупанти особливу увагу приділяють східному напрямку, куди з півдня було переміщено ворожий десантно-штурмовий підрозділ

Наступальні дії успішно продовжуються на Бахмутському напрямку, в районах Роздолівка — Краснополівка та Брехівка — Ягідне. Бої також продовжуються на Бердянському та Маріупольському напрямках, з невеликим просуванням уперед.

Маляр повідомила, що противник збільшив використання ракетно-авіаційних ударів та артилерійських обстрілів.

Що відомо про успіхи ЗСУ у контрнаступі  

Співрозмовники видання зазначають, що російські військові злочинці загалом добре підготувались до контрнаступу ЗСУ, тому просування українських військових відбувається повільно.

Російські війська загалом добре тримають оборону зі своїх добре підготовлених позицій і відступають між тактичними лініями. Такий маневрений підхід до оборони є складним для українців, а також дорого коштує силам, що наступають, — пояснюють журналістам офіційні західні особи.

Перші контрнаступальні дії, за оцінкою західних посадовців, є більш ніж "зондувальною операцією".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?