У Міноборони Румунії відреагували на падіння російських БПЛА на своїй території
Категорія
Світ
Дата публікації

У Міноборони Румунії відреагували на падіння російських БПЛА на своїй території

У Міноборони Румунії відреагували на падіння російських БПЛА на своїй території
Джерело:  online.ua

Міноборони Румунії опублікувало заяву щодо атаки РФ на порти України у ніч на 4 вересня. Там засудили російські атаки і зазначили, що атаки не становили загрози для території Румунії.

Джерело: Міноборони Румунії

У Румунії не побачили загрози своїй території

У Міноборони Румунії засудили атаки на українські об’єкти та елементи цивільної інфраструктури. Там вважають їх невиправданими та такими, що порушують усі міжнародні гуманітарні правила.

Водночас там в режимі реального часу відстежували ситуацію, спричинену атаками російських безпілотників, здійсненими минулої ночі на інфраструктуру морського порту Рені.

Атаки безпілотників, здійснені Російською Федерацією, не становили прямої військової загрози нашій національній території чи територіальним водам Румунії, - йдеться у заяві.

Там додали, що продовжують впроваджувати заходи посиленої пильності в наземному, морському та повітряному просторі, а також заходи для зміцнення оборони та стримування на східному фланзі, відповідно до національного плану та планів Альянсу.

Російські БПЛА впали у Румунії

Раніше речник МЗС Олег Ніколенко повідомив, що вночі під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту російські «шахеди» впали та здетонували на території Румунії.

Нагадаємо, що РФ запустила по Україні 32 ударними дронами Shahed-136/131. Сили ППО збили 23 з них над Одеською (17) та Дніпропетровською областю (6).

В Одеській області зафіксовано влучання у двох територіальних громадах, пошкоджені складські та виробничі будівлі, устаткування аграрних та промислових підприємств. Постраждалих немає.

На Дніпропетровщині дрони влучили по інфраструктурному об’єкту в Дніпровському районі.

Читайте також:

  • Ризик для безпеки в Чорному морі. Президент Румунії засудив удар РФ по порту Рені

  • В Румунії створять навчальний центр пілотів F-16

  • Україна планує розвивати Дунайський портовий кластер — Шмигаль

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?