У Міноборони знайшли людей, які примудряються ігнорувати укази Полторака
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міноборони знайшли людей, які примудряються ігнорувати укази Полторака

У Міноборони знайшли людей, які примудряються ігнорувати укази Полторака
Джерело:  online.ua

У міністерстві оборони України працює багато людей, які заважають реформам і навіть ігнорують укази глави Міноборони  Степана Полторака, проте їх важко звільнити через недосконалість законодавства.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів волонтер і популярний блогер, який пише в соцмережах під ніком «Серж Марко».


«Реформи вводяться дуже повільно. Це я кажу прямо. І тут, напевно, проблема навіть не стільки в верхах, скільки в середній ланці. Міноборони України - це дуже консервативна структура. Основну масу там складають люди, що працюють багато років, пережили не одного міністра і залишилися на своїх місцях. У них є своє поле, яке вони обробляли. І вони хочуть обробляти його і далі», - розповів Серж Марко.


«Вони не хочуть змін, тому що зміни для них незрозумілі. Зміни - це більш високоякісні фахівці, яких туди треба залучати. Це якийсь електронний документообіг, до якого вони не готові. Це інші нормативи, по суті, інша робота ... Їм це не треба », - продовжує волонтер.


«Тим більше, що частина цих людей десь якось"відщипують" від якихось процесів, вони не хочуть щоб щось змінилося, з цієї їх "надбавкою" до заробітної плати. Ось вони і саботують все», - розповідає Серж Марко.


«Опір йде на рівні відділів, на рівні департаментів. Кожен папірець саботують, повертають. В армії взагалі є можливість просто потонути в паперах, вони це вміють. Більш того, іноді навіть не виконуються доручення міністра оборони. Вони їх просто не беруть до уваги. Так, вони там отримають якесь зауваження, вони отримають потім своє. Але навіть до такого опускаються. Це, як на мене, сама-сама проблемна частина», - каже волонтер.


«Якщо візьмемо Полторака (міністра оборони України Степана Полторака, - ONLINE.UA) - він дійсно намагається щось зробити. Та й його заступники - не всі погані. Там є дуже хороші генерали, які дійсно горять за свою армію. І це дивно, насправді. Якби мені колись сказали, що минула система могла "породити" таких людей - я б просто розсміявся. Але вони дійсно є», - вважає Серж Марко.


«Так само, як є і інші заступники. Які не хочуть змін. Які хочуть все тримати під своїм контролем. Які хочуть, щоб ці процеси ось саме так відбувалися. Вони дуже сильно заважають. При цьому вони прекрасно знають закони. Вони знають, на які норми покладатися, щоб відвернути якийсь документ. Як якусь реформу саботувати. І це все за законом, абсолютно», - продовжує волонтер.


Відповідаючи на питання. чому ж таких людей не звільняють, Серж Марко сказав: «Звільнити військовослужбовця з МОУ дуже важко. Його захищає закон».


«Довести, що ця людина некомпетентна, що вона неправильно виконує свою роботу, що вона своїми діями заважає прогресу - це практично нереально», - говорить Серж Марко.


За його словами, для зміни ситуації необхідно змінювати закони.


«А Верховна Рада у нас не особливо до цього готова. Так що зараз цей процес йде на рівні рекомендацій від спеціальної групи, до якої входять і "Волонтерський десант", і інші волонтери, і цивільні організації, які по людині висмикують, перевіряють і кажуть: цей не придатний, цей не придатний, цей взагалі не розуміє, де він знаходиться. Йому колись сказали "роби це", він відповів "так точно" - і робить. "Погано роблю? Так дайте мені вказівки, я піду щось інше робити" ... », - продовжує Серж Марко.


«На жаль, в армії не завжди на посади ставляться люди по компетентності. Вони частіше ставляться за принципом "хто там - ти? Роби". Це теж велика проблема. Так ось, зараз це йде на рівні рекомендацій», - резюмує Серж Марко.


Більше  читайте на ONLINE.UA: Порошенко дісталися дуже діряві чоботи, я йому не заздрю - відомий волонтер

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?