У Міносвіти повідомили гарну новину для дослідників
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міносвіти повідомили гарну новину для дослідників

У Міносвіти повідомили гарну новину для дослідників
Джерело:  online.ua

Міністерство овіти та науки України затвердило фінальну постанову для функціонування Національного фонду досліджень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Посадовці вважають, що надання перших грантів українським вченим відбудеться вже навесні 2020 року. За словами мінітерки Ганни Новосад,

"Нацфонд досліджень – це абсолютно нова структура для підтримки українських вчених, створена за аналогом з провідними науковими фондами світу. НФД надаватиме гранти дослідникам незалежно від відомчої належності установ, де вони працюють", - пояснила вона.

Де-юре установа з'явилася ще 2018 року. Лише зараз було завершено усі необхідні для її роботи процедури. Фонд надаватиме різноманітні гранти - індивідуальні, колективні, інституційні.

Наразі відомо, що рішення про умови конкурсів прийматимуть члени Наукової ради НФД. У її складі працюватимуть 30 українських вчених, які представлятимуть різні виші й структури. Після цього до справи підключиться спеціальна конкурсна комісія з 7 поважних науковців.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині грудня Ганна Новосад оголосила, що протягом 2020 року підвищення стипендії студентам вишів не заплановано.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?