У Мінсоцполітики розповіли українцям, коли збільшать субсидії
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінсоцполітики розповіли українцям, коли збільшать субсидії

У Мінсоцполітики розповіли українцям, коли збільшать субсидії
Джерело:  online.ua

У Міністерстві соціальної політики нарешті прояснили ситуацію із субсидіями в цьому опалювальному сезоні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

Зазначимо, що 20 жовтня український уряд прийняв Постанову про спрощення умов призначення субсидій, в якій, серед іншого, закладена зміна відсотка платежу у формулі призначення субсидій: з 15% до 20%.

"Пункт про збільшення субсидій набуває чинності з 1 травня 2020 року, а в цьому опалювальному сезоні розмір держдопомоги не зміниться. В бюджеті на 2020 рік міністерство заклало на субсидії 47 628,6 млн грн, і цієї суми буде достатньо, щоб допомогти всім, хто потребує і звертається за цим видом допомоги", - йдеться в повідомленні.

Варто також зазначити, що принцип розрахунку субсидій також залишився незмінним і визначається індивідуально: чим менші доходи домогосподарства, тим менша обов'язкова частка плати за комуналку, а значить, більший розмір субсидії.

Як відомо, з початку року загальна сума субсидій зросла майже на чверть, а середній розмір субсидії збільшився на 13%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Нафтогазі спрогнозували підвищення ціни на газ в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?