У МінТОТ розповіли подробиці жахливої аварії судна з українцями
Категорія
Світ
Дата публікації

У МінТОТ розповіли подробиці жахливої аварії судна з українцями

У МінТОТ розповіли подробиці жахливої аварії судна з українцями
Джерело:  online.ua

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, заявляють, що вантажне судно з українцями на борту, яке затонуло біля берегів Туреччини, перевозило вугілля з порту Азов (РФ) до порту Самсун (Туреччина) і могло везти вугілля з ОРДЛО, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Судно VOLGO-BALT 214 під прапором Панами перевозило вугілля з порту Азов до порту Самсун. Цей російський порт у Ростовській області часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн", - зазначили у МінТОТ.

Також зазначається, що до літа 2017 року судно ходило під російським прапором, змінивши його на 2 місяці на прапор держави Сент-Кіттс і Невіс.

"У подальшому з серпня 2017 року судно змінило прапор на панамський", - заявили у МінТОТ.

Також у відомстві зауважили, що за даними моніторингових систем, для суден VOLGO-BALT типу "ріка-море" аварії за таких погодних умов є передбачуваними.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що зранку  7 січня в Чорному морі біля узбережжя Туреччини затонуло вантажне судно Volgo Balt 214, яке перевозило вугілля під панамським прапором. В результаті аварії загинули 4 українця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?