У Мін'юсті несподівано назвали перевагу нового штрафу за відсутність маски
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мін'юсті несподівано назвали перевагу нового штрафу за відсутність маски

У Мін'юсті несподівано назвали перевагу нового штрафу за відсутність маски
Джерело:  online.ua

Після введення нових штрафів за ігнорування маскового режиму в Україні простіше буде їх сплачувати, аніж судитися. У Міністерстві юстиції вважають, що саме розміри та формат стягнення були головними проблемами системи, яка існувала раніше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Дениса Малюськи.

За його словами, порушники оскаржували штрафи через суд, бо вони коштували принаймні 17 тисяч гривень.

"По-перше, рішення про накладення таких штрафів мав приймати суд. Однак через завантаженість суддів, вони просто не встигали розглядати відповідні протоколи. Іноді ж правоохоронці припускалися помилок при складенні самого протоколу. По-друге, штрафувати перехожого, який зайшов до магазину без маски, на суму від 17 тисяч гривень було психологічно непросто. Найчастіше у людини довелося б забирати останні гроші. А у багатьох їх і зовсім не було", - зауважив Малюська.

Наразі психологічний та юридичний бар'єри вдалося подолати завдяки новому законопроєкту, який нещодавно підтримала Верховна Рада.

"Люди, яким випишуть штраф, зможуть його оскаржити в суді. Однак чи буде це мати сенс, якщо судитися вийде дорожче, ніж заплатити штраф", - стверджує міністр.

Нагадаємо, за новим законом сума штрафу коливатиметься від 170 до 255 гривень. Водночас оформити його можна буде на місці, без суду.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський поставив підпис на законі № 1000-IX "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)". Саме він передбачає введення нових миттєвих штрафів для порушників маскового режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?