У Мін'юсті пояснили, що без громадського контролю нікуди
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мін'юсті пояснили, що без громадського контролю нікуди

У Мін'юсті пояснили, що без громадського контролю нікуди
Джерело:  online.ua

Глава Мін'юсту Павло Петренко розповів, що судова реформа повинна проходити під жорстким контролем суспільства.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.
"Узяв участь у форумі "Інститут громадського контролю за судовою системою", організованому представниками громадської ініціативи "Чесно". Я на 100% впевнений, що судова реформа повинна проходити під дуже жорстким громадським контролем. Чому так?", - написав він.
За словами Петренка, ментальність державного апарату неможливо змінити за кілька років.
"Крім того, на сьогоднішній день ми маємо чимало людей, які хочуть носити мантію судді та жити за старими правилами. Саме тому без механізму громадського публічного контролю за проведенням конкурсів ми не маємо шансів сформувати нову за своєю філософією та суттю судову систему. Більш того, я вважаю, що громадськість повинна отримати більше повноважень для контролю за процесом відбору суддів", - написав він.
"На Міжнародній антикорупційній конференції в Панамі нашу країну ставили за приклад того, як треба забезпечувати контроль з боку громадськості. Адже ми фактично є єдиною країною, де громадськість має механізми впливу на призначення суддів. Це той приклад, який у нас перейматимуть інші держави", - відповів міністр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?