У Мін'юсті розповіли про серйозний успіх в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мін'юсті розповіли про серйозний успіх в Україні

У Мін'юсті розповіли про серйозний успіх в Україні
Джерело:  online.ua

Міністр юстиції України  Павло Петренко  розповів про історію успіху України в наданні безоплатної правової допомоги.


Про це він заявив, підбиваючи підсумки виступу на Міжнародній конференції з доступу до юридичної допомоги в системах кримінальної юстиції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.


Читайте також: У Мін'юсті відзвітували про три важливі кроки для допомоги бізнесу


"За дуже короткий термін Мін'юст зміг перетворити систему захисту затриманих на розгалужену мережу правової допомоги громадянам. Зараз по всій Україні діє 550 центрів і бюро юридичної допомоги. Ми гарантуємо безкоштовний адвокатський захист всім затриманим у кримінальних справах. Більше 8 млн українців мають право на захисника по цивільним і адміністративним судовим спорам. Кожен без винятку громадянин України може звернутися в центри Мін'юсту за консультацією і гарантовано отримати допомогу", - написав Петренко.


"Український досвід надання юридичної допомоги в суді у кримінальних виробництвам, а також цивільних та адміністративних справах визнаний одним з кращих на міжнародному рівні. Не дивно, що ряд країн вже висловили бажання перейняти наш досвід при створенні власних аналогічних систем", - продовжив він.


Також міністр юстиції додав, що кожен українець може дізнатися місцезнаходження найближчого центру або бюро надання правової допомоги по телефону 0-800-213-103.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  заступник міністра юстиції Павло Мороз провів зустріч з представниками Американської корпорації приватних іноземних інвестицій.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?