У Мін'юсті розповіли про судовий позов проти Росії через Донбас і Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мін'юсті розповіли про судовий позов проти Росії через Донбас і Крим

У Мін'юсті розповіли про судовий позов проти Росії через Донбас і Крим
Джерело:  online.ua

Україна підготувала черговий міжнародний позов проти Росії через агресію на Донбасі і анексію Криму в міжнародний суд ООН в Гаазі.
Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю глави Мін'юсту "5 каналу".
"Не маю права розповідати деталі цієї заяви. Ми цю заяву підготували, тому що пройшли процес досудового врегулювання. Вона ще не подана, є формальності, які ми відпрацьовуємо з нашими міжнародними радниками, для того щоб з точки зору процедурних моментів у сторони агресора не було ніяких шансів. Ми не повторимо негативний досвід Грузії, коли вона пішла схожим шляхом до цього суду, але через процедурні моменти, через низку помилок, позов їм повернули", - розповів міністр.
Він запевнив, що Україна робить цей шлях більш правильним і зваженим, можливо трохи довше, але з урахуванням тієї доказової бази, яка є.


"У нас є всі шанси по ряду конвенцій, до яких Росія приєдналася, мати сильну позицію в суді і хорошу перспективу виграшу таких справ. Доказова база є безпрецедентною", - додав міністр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?