У Мін'юсті розповіли, які плоди приніс закон про люстрацію
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мін'юсті розповіли, які плоди приніс закон про люстрацію

У Мін'юсті розповіли, які плоди приніс закон про люстрацію
Джерело:  interfax.com.ua

Директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко заявила, що 98% осіб, які займали керівні посади за попередньої влади і підпадали під закон про очищення влади (про люстрацію), більше не причетні до управління державою, 934 особам закритий доступ до державних посад до 2024 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ""Інтерфакс-Україна".
"Хочу відзначити, що лідерами в опорі очищенню залишаються органи фіскальної служби, податкові органи", - сказала Козаченко на прес-конференції в середу в Києві.
Вона вказала, що в цих органах найбільша кількість посад, які підлягають люстрації, тому і показники по люстрації в органах ДФС також найвищі - 258 осіб, які займали найвищі державні посади в податкових і митних органах. При цьому 42 вищі посадові особи ДФС досі залишаються на своїх постах.
"Я окремо хочу відзначити, що органи ДФС фактично нівелювали частину закону про люстрацію в частині майнової перевірки. Зараз за таким критерієм люстрували всього 111 чоловік, і вони не пов'язані з тими гучними прізвищами і корупційними скандалами, які були в Україні", - підкреслила Козаченко.
Крім того, вона зазначила, що люстрація не торкнулася органів судової влади. "Фактично на сьогоднішній день протягом року саме за законом про очищення влади було люстровано тільки одну особу в судовій владі - екс-главу Вищого господарського суду Віктора Татькова", - сказала вона.
При цьому вона вказала, що інші інститути очищення судової влади продовжують працювати, хоча, можливо, не так ефективно, як хотілося б суспільству.
Козаченко також звернула увагу на те, що Конституційний суд України вже більше 1,5 років не може прийняти рішення про конституційність положень закону про люстрацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?