У Мін'юсті розповіли, з якою проблемою в держуправлінні боротимуться
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мін'юсті розповіли, з якою проблемою в держуправлінні боротимуться

У Мін'юсті розповіли, з якою проблемою в держуправлінні боротимуться
Джерело:  Укрінформ

Міністр юстиції України Павло Петренко розповів, як Мін'юст боротиметься, щоб не дати так званим технічним кандидатам зірвати прозорі конкурси на посади керівників державних підприємств.
Про це він заявив в ході засідання українського уряду 9 листопада, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Дуже правильна позиція Прем'єр-міністра, першого віце-прем'єра про те, що ми повинні продовжувати цей процес реформи системи державного управління, і в цій частині ми б хотіли відзначити, що ті процедурні моменти і ті положення, які зараз входять до цього переліку актів - дуже важливо, щоб вони пройшли аналіз Міністерства юстиції на предмет того, щоб не дати можливість так званим технічним кандидатам, які точно підуть зараз на ці конкурси, зривати проведення конкурсів. Я можу чітко пообіцяти, що Міністерство юстиції буде займати активну позицію в номінаційному комітеті саме забезпечуючи захист інтересів держави і Кабміну від зриву конкурсів з боку нечесних на руку технічних кандидатів", - сказав міністр.
Читайте також: До патріотичного флешмобу українських політиків приєднався Петренко
Петренко нагадав, що коли номінаційногоий комітет був тільки запущений в минулому році, вже довелося зіткнутися з десятками рішень судів про заборону проведення публічних конкурсів, якими технічні кандидати "закидали" уряд.
Серед яскравих прикладів прозорого призначення на посади міністр юстиції назвав призначення керівників "Укрзалізниці" і "Укрпошти" через публічний конкурс. "І, незважаючи на весь опір державного бюрократичного апарату, вони працюють, і я переконаний, що вони будуть успішними", - підкреслив він.
Читайте також: У Мін'юсті зробили важливу заяву про суддів в Україні
Також Петренко додав, що вже в наступному році українці зможуть побачити доходи глав держпідприємств, оскільки вони будуть змушені подати електронну декларацію.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Павло Петренко писав в Facebook, що в рамках нової судової реформи в Україні стартував конкурсний відбір на 120 посад в новому Верховному суді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?