У Мін'юсті зробили важливу заяву щодо електронних декларацій
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мін'юсті зробили важливу заяву щодо електронних декларацій

У Мін'юсті зробили важливу заяву щодо електронних декларацій

Міністерство юстиції України ще не отримало від Національного агентства щодо запобігання корупції (НАЗК) порядок проведення контролю та перевірки  електронних декларацій.


Про це йдеться в прес-релізі відомства 4 листопада, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".


Мін'юст також не отримав порядок "перевірки факту подання суб'єктами декларування декларацій і повідомлення НАЗК про випадки неподання або несвоєчасного подання таких декларацій".


Згідно з повідомленням, відомство "не залучалося ні на стадії розробки, ні на стадії обговорення до роботи над жодним з варіантів відповідного порядку", в той час як "документи, що регламентують проведення перевірки декларацій чиновників, доцільно розробляти в публічному відкритому діалозі як з Міністерством юстиції, так і з представниками громадських організацій, експертних і наукових установ".


"Для успішної перевірки електронних декларацій Мін'юст вимагає від НАЗК швидше надати відповідний порядок перевірки електронних декларацій, - сказано в прес-релізі. - Такий підхід дозволить уникнути маніпуляцій або ухилення від відповідальності осіб, які подають недостовірну інформацію".


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент України Петро Порошенко назвав нардепів, які вказали в деклараціях величезні суми коштів, "сизими голубами".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?