У МОК назріває новий допінговий скандал
Категорія
Спорт
Дата публікації

У МОК назріває новий допінговий скандал

У МОК назріває новий допінговий скандал
Джерело:  online.ua

У Міжнародному олімпійському комітеті висловили стурбованість питанням можливого відкриття нових контейнерів для допінг-проб на Олімпіаді-2018 і закликали Всесвітнє антидопінгове агентство гарантувати їх надійність.

Як повідомляє ONLINE.UA, про це йдеться в заяві МОК.

Читайте також: Росія намагалася підмінити допінг-проби української спортсменки на Олімпіаді в Сочі, - ЗМІ

«МОК дуже стурбований цією проблемою (з приводу контейнерів Berlinger - ред.). Як тільки ми дізналися про це, негайно звернулися до WADA і попросили їх гарантувати, що антидопінгові тести в Пхенчханы можуть здійснюватися надійно і безпечно», - заявили в МОК.

Тим часом, раніше Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) повідомило, що проведе розслідування відносно можливості відкриття контейнерів для допінг-проб нового покоління.

Так, 19 січня лабораторія в німецькому Кельні повідомила, що ці контейнери можна відкрити вручну після запечатування.

При цьому 27 січня виробник контейнерів швейцарська компанія Berlinger провела свої тести, але відкрити пляшки співробітники лабораторії не змогли.

WADA планує вивчити звіти обох сторін.

Як повідомляв ONLINE.UA, екс-глава антидопінгової лабораторії Москви Григорій Родченков заявив, що допінг системою Росії повністю управляє Путін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?