Молдовський політик закликав демілітаризувати "Придністров’я" разом з Україною та НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Молдовський політик закликав демілітаризувати "Придністров’я" разом з Україною та НАТО

Молдовський політик закликав демілітаризувати "Придністров’я" разом з Україною та НАТО
Джерело:  online.ua

Придністровський конфлікт треба вирішити без участі так званої влади Тирасполя і демілітаризувати регіон спільними діями з Україною і НАТО. З такою пропозицією виступив депутат від партії. влади Молдови "Дія і солідарність" Оазу Нантой.

Джерело:  NewsMaker

Член партії Маї Санду пропонує демілітаризувати "Придністров’я"

Я не думаю, що придністровський конфлікт потрібно вирішувати на основі діалогу з Тирасполем. Кишинів разом із партнерами має розробити план дій, покласти його на стіл, і тих, хто прийме ці умови, пробачать, іншим доведеться піти. Тут не треба грати з переговорами, – вважає Оазу Нантой.

На переконання політика, вирішення конфлікту буде мирним "тільки тому, що зараз "Придністров'я" перебуває в дуже складній ситуації".

Він також звернув увагу на те, що офіційний Кишинів не повинен затягувати з процесом демілітаризації регіону.

За словами молдовського депутата, у цій стуації його країні дуже важливо скоординувати свої дії з Україною і НАТО.

Тому що ми не будемо щирими, якщо станемо говорити про реінтеграцію країни без конкретного плану повної демілітаризації цієї території, – наголосив Оазу Нантой.

Варто зазначити, що ерівництво політичної сили, членом якої є Нантой, пізніше заявило, що його пропозиції "не скоординовані з партією", і Кишинів планує домогтися реінтеграції "Придністров’я" шляхом дипломатії та діалогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?