У МОН анонсували підвищення зарплати освітянам, але не всім
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОН анонсували підвищення зарплати освітянам, але не всім

У МОН анонсували підвищення зарплати освітянам, але не всім
Джерело:  online.ua

В українському уряді вирішили перенести обіцяне підвищення зарплати вчителям на 2022 рік, але в Міністерстві освіти вважають це несправедливим і пропонують підвищити оклад хоча б педагогам Українського центру оцінювання якості освіти та регіональних центрів. З такою ініціативою виступив в.о. міністра освіти України Сергій Шкарлет, який заявив, що вже домовився з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром фінансів Сергієм Марченко про підвищення виплат даній категорії освітян. На своїй сторінці в соцмережі Шкарлет повідомив, що розраховує, що уряд швидко прийме позитивне рішення з цього питання, передає ONLINE.UA.

"«Подвійні стандарти» в питаннях зарплати працівників системи освіти. На жаль, знову доводиться констатувати приклади несправедливості. Важливим питанням у цьому контексті є підвищення рівня заробітної плати освітянам, в тому числі і працівникам УЦОЯО. Методисти центру виконують величезну і відповідальну роботу, розробляють мільйони документів випускників, вчасно готують дані, сумлінно підтримують роботу інформаційної системи, а мають середньомісячний посадовий оклад в розмірі 10 000 гривень, фахівці - по 9000 гривень на місяць ", - написав Шкарлет.

Він пояснив, що без підвищення зарплати цієї категорії педагогів не можна розраховувати на якісну роботу Українського центру оцінювання якості освітита регіональних центрів, які проводять ЗНО. За словами Шкарлета, в УЦОЯО працюють 300 співробітників з окладами до 10 тисяч гривень - вони забезпечують можливість справедливого вступу до установи вищої освіти 300 тисяч абітурієнтів. Але при цьому, як зазначив Шкарлет, керівник Національного агентства щодо забезпечення якості вищої освіти отримує 106 тисяч гривень на місяць, хоча це агентство досі не змогло ні оприлюднити доповідь про якість вищої освіти.

"Вчора мав розмову з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем і Міністром фінансів України Сергієм Марченко. Вдалося досягти принципової згоди щодо підвищення заробітної плати працівникам УЦОЯО та регіональних центрів. Щиро сподіваюся на позитивне урядове рішення з цього питання найближчим часом", - підсумував Шкарлет.

Нагадаємо, в українському уряді раніше вирішили перенести підвищення зарплати вчителів у 2021 році. Справа в тому, що розрахунки вказали на необхідність залучення додаткових 50 мільйонів гривень з державного бюджету. Тому "в зв'язку з відсутністю інфляційних джерел фінансування" для вступу в силу цієї постанови у 2021 році уряд доручив Міністерству освіти і науки спільно з Мінекономіки, Мінфіном і Мін'юстом підготувати проект рішення про відстрочення впровадження плану щодо підвищення зарплат педагогів до 31 грудня 2021 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні вже нарахували 32 тисяч "зайвих" вчителів. Згідно з попередніми даними, вирішувати цю проблему мають намір за рахунок звільнення пенсіонерів-вчителів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?