У МОН визначилися, хто перейде на дистанційне навчання після канікул
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОН визначилися, хто перейде на дистанційне навчання після канікул

У МОН визначилися, хто перейде на дистанційне навчання після канікул
Джерело:  online.ua

Через ситуацію з коронавірусом, що стрімко погіршується, виник ризик вимушеного переводу школярів на дистанційне навчання. У міністерстві освіти не виключають, що не всі діти зможуть повернутися за парти після осінніх канікул. 21 жовтня тимчасово виконуючий обов'язки міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет пояснив, як будуть вчитися діти після канікул - хто буде вчитися очно, а кому доведеться перейти на онлайн-уроки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост міністра в соцмережі.

"Наша позиція: діти повинні вчитися в повноформатному режимі і отримувати якісну освіту. Залежно від епідемічного кольору регіону деякі школи почнуть очне навчання, деякі, якщо це "червона" зона, залишаться на дистанційному. На жаль", - пояснив Шкарлет.

Чиновник запевнив, що міністерство прагне забезпечити навчання дітей в повноформатному режимі, але зараз, як зазначив Шкарлет, ситуація складна і вимагає відповідальності.

"Хочу проінформувати, що ми спільно з Міністерством охорони здоров'я будемо забезпечувати навчання 1-4 класів в очному форматі (після канікул), а 5-11 класів - в залежності від епідемічного рівня: в змішаному або дистанційному форматах", - уточнив Шкарлет.

Він додав, що МОН розраховує на кращий сценарій розвитку пандемії коронавіруса в Україні, але готується до різних викликів.

Нагадаємо, що через погіршення епідситуації в Україні було вирішено почати осінні канікули в школах на тиждень раніше - з 15 по 30 жовтня. Рішення з цього питання брали місцева влада, тому в одних регіонах школи пішли на канікули з 19 жовтня, в інших - з 21 числа, а в деяких школярі продовжують вчитися. Причиною введення канікул в школах є також і місцеві вибори 25 жовтня. Влада вирішила не ризикувати і відправити дітей відпочивати, поки будуть працювати виборчі дільниці в установах освіти.

Як відомо, в Україні вже продовжили адаптивний карантин до 31 грудня 2020 року, але діє він тепер за новими правилами. Вони в першу чергу стосуються розподілу регіонів на карантинні зони. Відтепер в "помаранчеву" зону з посиленими обмеженнями ризикують потрапити ті міста та області, в яких протягом п'яти днів поспіль зайнято від 50 до 70% лікарняних ліжок і / або проводиться менше 48 тестів на 100 тисяч населення. При цьому в "червону" зону будуть включати регіони, в яких захворюваність протягом 14 днів становить понад 320 випадків на 100 тисяч населення. До цього показник захворюваності розраховувався динамічно - карантин червоною карантинної зони вводився тільки в тих населених пунктах, де в п'ять разів був перевищений середній показник захворюваності по країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 21 жовтня в Україні зафіксували 6719 нових випадків зараження, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 315 826 чоловік, з них 5927 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавирусной хворобою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?