У Москві чоловік намагався прорватися до мавзолею Леніна на "прощення гріхів"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Москві чоловік намагався прорватися до мавзолею Леніна на "прощення гріхів"

У Москві чоловік намагався прорватися до мавзолею Леніна на "прощення гріхів"
Джерело:  online.ua

У столиці РФ чоловік у неадекватному стані намагався проникнути в мавзолей. Чоловік заявляв, що хоче, щоб "вождь" Ленін "відпустив йому всі гріхи".

Джерело: росЗМІ

Чоловік намагався проникнути до Леніна у Москві

11 березня 28-річний чоловік в "неадекватному стані" хотів потрапити до мавзолею і запевняв, що Ленін мав "відпустити йому гріхи".

Його затримали правоохоронці й передали медикам.

Нагадаємо, що це не перший випадок, коли у столиці країни-агресорки намагаються потрапити до мавзолею.

На початку лютого москвич хотів викрасти тіло Леніна, відкривши мавзолей уночі. Після затримання, лікарі діагностували йому психічний розлад через вживання алкоголю.

Декомунізація в Україні

Нагадаємо, що з 2015 року в Україні заборонена комуністична символіка на рівні з нацистською.

Законами про декомунізацію ухвалено, що під неї потрапляють особи, які обіймали керівні посади в комуністичній партії, вищих органах влади та управління СРСР, УРСР, інших союзних або автономних радянських республік.

Таким чином в Україні було перейменовано велику кількість населених пунктів та вулиць. Серед них два обласних центри з — Дніпропетровськ і Кіровоград.

Дніпропетровськ був названий на честь одного з організаторів Голодомору в Україні, Григорія Петровського. 19 травня 2016 року Верховна Рада України перейменувала Дніпропетровськ на Дніпро, а Кіровоград — на Кропивницький.

Після повномасштабного вторгнення РФ, в Україні розпочалася нова хвиля не лише декомунізації, а й перейменувань та знесення пам'ятників російським діячам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?