У Москві затримали дружину Олексія Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

У Москві затримали дружину Олексія Навального

У Москві затримали дружину Олексія Навального
Джерело:  online.ua

У суботу, 23 січня в Москві і десятках інших міст Росії проходять масштабні акції протесту з вимогою звільнити опозиціонера Олексія Навального, якого заарештували відразу ж після прильоту з Німеччини, де політик проходив лікування після отруєння отрутою "Новачок". Силовики проводять масові затримання мітингувальників, які вимагають звільнення Навального і відставки режиму президента РФ Володимира Путіна. Станом на 15:00 23 січня на акціях протесту затримали майже 900 осіб. Серед них дружина Навального - Юлія. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис Юлії Навальної в Instagram.

"Вибачте за погану якість. Дуже погане світло в автозаку", - опублікувала Юлія Навальная фото після затримання.

Відео затримання Юлії Навальний оприлюднив аккаунт команди опозиціонера. У ролику показано, що дружину політика затримали без пояснення причин і протоколу.

За даними ОВД-Інфо, в Москві вже затримані майже 200 осіб, а на акції зібралося близько чотирьох тисяч осіб. Це наймасовіша акція в столиці РФ за останні роки. Люди йдуть по вулицях і скандують: "Це наша земля", "Ми тут влада", "Відпускай!", "Путін-злодій", "Путіна у відставку", Ми не боїмося. Раз. Два. Три, Путін йди "," Поверни палац народу ".

Як проходить акція протесту на підтримку Навального в Москві в прямому ефірі транслює телеканал Дождь.

Як відомо, масштабні акції на підтримку Навального 23 січня проходять майже в 100 містах Росії. Люди вимагають звільнення опозиціонера, якого взяли під варту після його повернення з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". Навальний, якого заарештували за рішенням суду, засідання якого провели прямо в відділі поліції, закликав своїх прихильників виходити на вулицю і вимагати не тільки свого звільнення, але і всіх політв'язнів Росії, яких Кремль незаконно утримує за гратами. Генпрокуратура РФ встигла заявити, що в зв'язку із закликами до участі 23 січня 2021 року в незаконних масових заходах вона вживе заходів прокурорського реагування. Зокрема, відомство зажадало від Роскомнагляда обмежити доступ до таких закликів в інтернеті. Одночасно в МВС пригрозили, що агітатори мітингів на підтримку Навального будуть притягнуті до відповідальності ще до проведення самих акцій.

Раніше ONLINE.UA публікував відео жорстких затримань людей на мітингах 23 січня в Росії. Серед затриманих є навіть дитина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?