У МОЗ готуються ввести локдаун на Прикарпатті
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ готуються ввести локдаун на Прикарпатті

У МОЗ готуються ввести локдаун на Прикарпатті
Джерело:  online.ua

Голова МОЗ України Віктор Ляшко повідомив, що в Україні фіксують новий серйозний спалах захворюванності на COVID-19, а найгірша ситуація спостерігається у західних регіонах.

Джерело:  МОЗ України

Прикарпаттю загрожує локдаун

За словами Ляшко, штам коронавірусу "Омікрон" зафіксували вже у 149 країнах світу, зокрема випадки інфікування цим штамом зафіксовані у 10 українських регіонах.

До 8, які були вчора, ввечері додалися Івано-Франківська та Херсонська області, - повідомив голова МОЗ.

До цього випадки ураження "Омікроном" були виявлені у Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Львівській областях та Києві.

Ляшко підкреслив, що поки "Омікрон" не домінує в Україні, але він швидко поширюється, тому треба готуватись до значного зростання захворюванності.

Епіцентр спалаху - західна Україна. Найбільш ускладнена епідситуація - в Івано-Франківській області. Негативна динаміка вже спостерігається у Чернівецькій, Львівській та Тернопільській, - повідомив голова МОЗ.

Міністр нагадав, що на прикінці грудня минулого року в Україні фіксували приблизно 30 тис хворих на тиждень, а цього тижня кількість хворих склала понад 30 тис людей усього за два останні дні.

Очільник МОЗ заявив, що міністерство вже направило подання про розгляд на засіданні Державної комісії з ТЕБ та НС питання про запровадження в Івано-Франківській області червоного рівня епідемічної небезпеки.

Ляшко додав, що в області вже перевищено три індикаторні показники, визначені в постанові про адаптивний карантин, два з яких свідчать про зростання навантаження на систему охорони здоров’я: рівень госпіталізацій та динаміка рівня госпіталізацій.

Фото - Pixabay.com

Це означає введення жорстких карантинних обмежень, включаючи дозвіл на відвідування закладів громадського харчування та розважальних закладів тільки вакцинованими особами, або за результатами негативного тесту на коронавірус, зробленного за 72 години до відвідування того чи іншого закладу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?