У МОЗ надали пояснення щодо ревакцинації від COVID-19 в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ надали пояснення щодо ревакцинації від COVID-19 в Україні

У МОЗ надали пояснення щодо ревакцинації від COVID-19 в Україні
Джерело:  online.ua

Очільник МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що бустерну дозу вакцини від COVID-19 роблять за умови зниження рівня захисту імунной системи після основної вакцинації, тоді як додаткову дозу препарату для щеплення застосовують, щоб підтримання належного захисту в людей, які мають важкі хвороби.

Джерело: прес-служба МОЗ.

Ревакцинація від COVID-19 в Україні

Бустерна доза - це доза, яку вводять, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом знижується. Додаткова доза - це доза, яку вводять, щоб убезпечити людей, у яких через важкі хвороби дві дози вакцини можуть не дати належного захисту, - підкреслив Ляшко.

Міністр зазначив, що у рамках запобіганню поширення інфекції в Україні почали проводити як ревакцинацію, так і додаткове щеплення.

За словами Ляшко. в Україні поки що третю дозу вакцини отримали 367 громадян, тоді як додаткове щеплення отримали 529 чоловік.

Віктор Ляшко (фото - wikipedia.org)

Міністр нагадав, що додаткове щеплення можна отримати через 28 днів після завершення основного курсу вакцинації. Його можуть отримати:

  • онкохворі люди;

  • ВІЛ-інфіковані люди;

  • люди які перенесли трансплантацію органів або ж стовбурових клітин;

  • люди, які страждають через аутоімунні захворювання та отримують імуносупресивну або ж

  • імуномодулюючу терапію;

  • люди після хімієтерапії та променевої терапії;

  • люди, які отримували високі дози стероїдів за місяць до вакцинації.

Ляшко повідомив, що ревакцинація введена для медичних працівників і співробітників будинків інтернатного типу, оскільки вони перебувають в групі ризику за професією. Їм дозволено щепитися через 6 місяців після завершення курсу вакцинації.

Отримання ревакцинальної дози передбачає видачу документів про вакцинацію, які будуть чинними 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19, - зазначив міністр.

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні

За словами головного лікаря-інфекціоніста Ольги Голубовської, при заражені штамом Омікрон температура тіла може на початку хвороби сягати 39 градусів і навіть вище, однак у хворих не виникає серьйозної дихальної недостатньості.

Голубовська зазначила, що штамом Омікрон могуть заразитись як вакциновані, так і не вакциновані громадяни.

Омікрон характерізується дуже високою передачею, але викликає менш тяжке протікання хвороби COVID-19.

Інфекционіст повідомила, що поширення штаму Омікрон викличе зростання захворюванності, але наслідки будуть не такими тяжкими, як при штамі Дельта.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?