У МОЗ назвали найбільш уражені коронавірусом регіони - приголомшливі дані
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали найбільш уражені коронавірусом регіони - приголомшливі дані

У МОЗ назвали найбільш уражені коронавірусом регіони - приголомшливі дані
Джерело:  online.ua

Протягом останніх днів коронавірус COVID-19 здійснив новий епідемічний спалах. У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, які регіони більш постраждали. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Максима Степанова.

За його словами, станом на п'ятницю, 12 червня, найбільше нових хворих підтвердили на Львівщині, Вінниччині та у Києві.

"Якщо говорити у розрізі регіонів, то за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Львівській області - 112, місті Київ - 95, а також Вінницькій області - 81", - пояснив топ-посадовець.

Загалом у Центрі громадського здоров'я наголосили, що від початку епідемії коронавірусу на території країни провели 468 172 тестів методом ПЛР, а також дослідили 68 557 зразків методом ІФА.

Нагадаємо, в Україні триває так званий адаптивний карантин — він дозволяє регіонам незалежно один від одного затримувати послаблення режиму чи навпаки проводити їх, якщо ситуація з епідемією позитивна.

Від початку спалаху зареєстрували 29 753 випадків COVID-19. За останні два дні — абсолютні антирекорди, оскільки за добу показник збільшується одразу майже на 700 інфікованих.

У деяких регіонах, наприклад, у Києві, місцева влада застерегла населення про ймовірне посилення карантину. Посадовці закликали українців бути обережними й не ігнорувати правила.

Як повідомляв ONLINE.UA, китайські вчені неочікувано заявили про те, що вперше виділили живий SARS-CoV-2 з фекалій зараженої коронавірусом людини. Тим самим науковці підтвердили теорію фекально-оральної або фекально-дихальної передачі інфекції. Варто звернути увагу на те, що досі фекально-оральний спосіб передачі інфекції багатьма дослідниками не визнавався, однак тепер сумнівів не залишилося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?