У МОЗ несподівано спростували попередження про хвилі коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ несподівано спростували попередження про хвилі коронавірусу

У МОЗ несподівано спростували попередження про хвилі коронавірусу
Джерело:  daily.rbc.ua

Україна поки що не відзначилася другою хвилею епідемії коронавірусу COVID-19, стверджують у Міністерстві охорони здоров'я. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив такий висновок уряду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За його словами, в Україні не було так званої другої хвилі, оскільки такий період — це перш за все пікове навантаження на систему охорони здоров'я. Хвилі супроводжуються падінням навантаження.

"Наприклад, у Франції, Іспанії, Німеччині чітко простежувалася перша хвиля пандемії в березні-квітні (фіксували по 8-9 тисяч випадків на добу) і друга хвиля в вересні-жовтні (фіксують 12-13 тисяч нових випадків). В Україні ж є поступове зростання, з якими система охорони здоров'я поки справляється", – зауважив Ляшко.

Головний санлікар додав, українські показники повільно зростали від березня до жовтня, тож ознак хвилі бути не може.

Цікаво, що українська влада попереджала населення про епідемічну загрозу саме користуючись твердженням про другу хвилю. Восени погіршену ситуацію з коронавірусом ругою хвилею епідемії називав особисто президент Володимир Зеленський.

Станом на ранок у середу, 7 жовтня, в Україні зафіксували 239 337 діагнозів коронавірусу, за підсумками попередньої доби 4 753 нових. Вже тривалий час показники оновлюють абсолютний антирекорд.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні вже почалася так звана друга хвиля епідемії коронавірусу COVID-19, попередив президент Володимир Зеленський наприкінці вересня. Він пояснив свою заяву сьогоденними показниками, які демонструють надзвичайно високу захворюваністю. За його словами, погані епідемічні становлять надзвичайну загрозу всій країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?