У МОЗ оголосили про нову партію вакцини Pfizer, що надійде в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ оголосили про нову партію вакцини Pfizer, що надійде в Україну

У МОЗ оголосили про нову партію вакцини Pfizer, що надійде в Україну
Джерело:  online.ua

Україна фактично перетворилася на одного з аутсайдерів у Європі та світі у питанні вакцинації. Першу партію препарату Київ отримав лише 23 лютого, а більшість європейських держав вже принаймні за кілька тижнів почали кампанії з масової вакцинації. Утім, наразі у Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що вже мільйони доз різних препаратів українська сторона отримає навесні чи вже влітку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Громадське”.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, офіційний Київ отримав підтвердження щодо отримання додаткового мільйону доз вакцини Pfizer у червні. Також очікується надходження ще однієї партії цього препарату у 117 тисяч доз - вже найближчими тижнями.

“Плюс сьогодні ми отримали додатково підтвердження від глобальної ініціативи COVAX про виділення Україні ще майже одного мільйона доз вакцини Pfizer, яка буде поставлена траншами до кінця червня”, - пояснив Ляшко.

Утім, він відмовився розкрити чітку дату, оскільки “є велика кількість перемінних”. З технічного боку питання вже закрите, однак воно продовжує знаходитися у залежності від ЮНІСЕФ, бо саме ця організація транспортуватиме вакцинні партії в Україну.

Нагадаємо, станом на 31 березня по всій Україні вакцинували за понад місячну кампанію імунізації 231 тисячу громадян. Йдеться лише про перше щеплення, всі люди мають отримати другу ін’єкцію вже за 90 днів після першої.

Наразі триває другий етап масової вакцинації. Перший відзначався наданням ін’єкцій лише медикам, які мають первинний ризик заразитися COVID-19, а також військовослужбовці. Другий передбачає надання препарату робітникам правоохоронних і силових органів, а також сімейним лікарям та особам старше 80 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр охорони здоров’я Максим Степанов стверджує, що в цілому Україна розраховує отримати близько 22 мільйонів доз різноманітних вакцин, зокрема й завдяки прямим контрактам з компаніями-розробниками. Він зауважив, що прямі договори були укладені між українським урядом та компаніями AstraZeneca, Pfizer, Novovax, Sinovac.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?