У МОЗ озвучили головні зміни у стратегії вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ озвучили головні зміни у стратегії вакцинації в Україні

У МОЗ озвучили головні зміни у стратегії вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

Первинний етап масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19 в Україні передбачався для виключно медиків, які причетні до боротьби з глобальною епідемією. Наступними етапами у Міністерстві охорони здоров’я планували робити щеплення військовослужбовцям, поліції та іншим критично важливим групам населення. Вже у вівторок, 2 березня, міністр Максим Степанов попередив про певні зміни у цій стратегії. Наприклад, було розширено групи, які можуть отримати вакцину упродовж першого етапу імунізації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця.

“В рамках популяризації кампанії з вакцинації своїм наказом від 1 березня я вніс зміни до дорожньої карти з провадження вакцинації — це наш національний план вакцинації проти COVID-19, — яким дозволив використовувати можливі невикористані залишки вакцин для щеплення лідерів громадських думок, діячів культури, спорту, лідерів релігійних громад тощо”, - пояснив міністр.

За його словами, рішення щодо розширення кіл для вакцинації ухвалили ще напередодні.

“Справа в тому, що вакцина поставляється в країну в багатодозових флаконах на 10 щеплень, і після відкриття флакону його вміст слід використати протягом 6 годин. Тому для раціонального використання вакцин, за моїм рішенням, коло осіб, яким дозволено вакцинацію, було значно розширено”, - додав Степанов.

Не завжди траплятимуться ситуації, коли кількість медиків, яким необхідно зробити щеплення, буде кратним 10-ти.

“І зрозуміло, що залишаються дози, і ці дози зможуть отримати інші громадяни України і отримати захист”, - резюмував посадовець.

Нагадаємо, сам Степанов вакцинувався напередодні у понеділок, 1 березня. Він стверджує, що почувається добре.

Як повідомляв ONLINE.UA, перша хвиля кампанії з масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19 в Україні передбачає організацію щеплення медиків. Утім, вже нещодавно відповідну стратегію змінили, тож вакцину AstraZeneca від індійського виробника CoviShield отримав міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він оголосив, що таким же самим чином, тобто публічно, вакцинуватиметься український державний лідер Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?