У МОЗ попередили про нові потенційні обмеження через коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ попередили про нові потенційні обмеження через коронавірус

У МОЗ попередили про нові потенційні обмеження через коронавірус
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я обговорюють введення нових карантинних обмежень через поширення коронавірусу COVID-19. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, йдеться про обмеження у відвідуванні храмів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

За словами посадовця, планують розглянути питання про дозволену кількість людей у приміщеннях.

"Головний державний санітарний лікар додав, що МОЗ у майбутньому готовий розглянути норму, яка працювала раніше, щодо обмежень кількості людей у храмах на метр квадратний площі будівлі", - говориться у заяві пресслужби Кабміну.

Нагадаємо, станом на 20 листопада по всій Україні чинний карантин вихідного дня. Він передбачає закриття на вікендах культурних та розважальних закладів. Також гастрономічні локації працюють у цей період виключно в режимі на виніс.

Посилення карантину відбувається з 00:00 у суботу до 00:00 понеділка. Такі заходи чинні до 30 листопаду, однак немає інформації щодо того, що їх не пролонгуватимуть надалі.

Станом на ранок п'ятниці, 20 листопада, з початку епідемії зареєстрували 598 085 випадків COVID-19, кількість діагнозів зросла на 14 575 за підсумками попередньої доби.

Як повідомляв ONLINE.UA, співробітникам Інституту науки Вейсмана (Ізраїль) і Каліфорнійського університету в Берклі (США) вперше вдалося підрахувати кількість та масу частинок коронавірусу в організмі. За їхніми словами, усі інфекційні частинки SARS-CoV-2, які є нині у світі, важать всього від 0,1 до 1 кілограма.

Щоб дізнатися відповідь на питання, яке найбільше хвилювало вчених, їм довелося виміряти концентрацію вірусних частинок в тканинах дихальної системи й травного тракту інфікованих макак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?