У МОЗ попередили про випадки повторного зараження коронавірусом COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ попередили про випадки повторного зараження коронавірусом COVID-19

У МОЗ попередили про випадки повторного зараження коронавірусом COVID-19
Джерело:  online.ua

В Україні почали реєструвати випадки повторного зараження коронавірусом COVID-19, стверджує міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Такі дані надходять через електронну систему епідеміологічного нагляду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у п'ятницю, 11 грудня.

За його словами, подібні інциденти трапляються вже у кількох регіонах.

"Ми почали фіксувати таких хворих і в Чернівецькій області, і в Кіровоградській області, і в інших областях. Це люди, які вперше перехворіли від 3 до 5 місяців тому. І зараз вони захворіли вдруге", - пояснив Степанов.

Слід нагадати, що станом на ранок 11 грудня зареєстрували 872 228 діагнозів коронавірусу COVID-19, за попередню добу виявили нових 13 514 випадків. Найперший випадок в Україні зафіксували 3 березня. Вже з середини того місяця ввели повний локдаун для контролю над поширенням вірусу.

Вже з 8 січня 2021 року по всій країні посилять карантин до ледь не найбільш суворого рівня, тільки транспорт працюватиме на всіх рівнях.

Варто зауважити, експерти поки що не знають стовідсотково причини повторного зараження коронавірусом. Різноманітні тести продемонстрували наявність імунітету після першого ураження, ці антитіла залишаються активними принаймні 5 місяців та дозволяють говорити про повний захист організму.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада бачить за необхідність обмежити зростання зараження на коронавірус після Нового року, вважає головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він пояснив, що саме з цієї причини уряд вводить жорсткий карантин у січні.

За словами заступника міністра охорони здоров’я, влада не може зупинити людей від зустрічей на сімейному чи дружньому рівні під час свят. Утім, можна контролювати ситуацію після них.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?