У МОЗ попередили про введення повного локдауна з зупинкою транспорту
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ попередили про введення повного локдауна з зупинкою транспорту

У МОЗ попередили про введення повного локдауна з зупинкою транспорту
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом в Україні стрімко погіршується. Число хворих критично зростає і в найближчі дні може досягти 25 тисяч хворих на добу. Глава МОЗ Максим Степанов попередив українців, що настав дуже важкий період. Він не виключає, що доведеться вводити повний локдаун в країні з зупинкою транспорту. Чиновник зазначив, що зараз питання про додаткові обмеження і запровадження локдауна обговорюється, але якщо ситуація з коронавірусом вийде з-під контролю, то владі доведеться йти на крайні заходи. Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає ONLINE.UA.

"Мінімум ще дві-три тижні будемо рости. У нас може відбуватися зростання по різних регіонах, і це дійсно важкий період, тому що третя хвиля ще супроводжується новим штамом вірусу, він агресивний - так званий британський штам. Штам "помолодішав", став більш контагеозним - втричі заразнішим, інкубаційний період зменшився, змінена клінічна картина - дуже багато важких хворих. В кінцевому випадку, за нашими підрахунками, ми можемо вийти приблизно на 25 000 хворих в день - це максимальні, рекордні речі ", - підкреслив міністр.

Глава МОЗ пояснив, що локдаун - це дієва міра, і привів в приклад Чернівецьку, Івано-Франківську та Закарпатську області, які раніше пішли на жорсткий карантин, і завдяки чому ситуація там "повністю стабілізувалася". Степанов закликав громадян дотримуватися всіх рекомендацій з профілактики зараження COVID-19 і дотримуватися карантинних обмежень, так як зараз це вкрай важливо.

"Питання локдауна обговорюється. Ми можемо говорити про зупинку транспорту. Це може бути окреме рішення уряду, якщо ситуація вийде з-під контролю. Головне - щоб не було колапсу медичної системи. Це головний фактор", - попередив міністр охорони здоров'я, зазначивши, що карантинні обмеження в Україні будуть діяти мінімум до кінця року.

Нагадаємо, в Україні через стрімке поширення захворюваності на коронавірус багато міст ввели жорсткий карантин. З 20 березня посилили обмеження в Києві і Львові, з 21 березня - в Київській області, з 23 березня - в Одеській області, з 24 - в Миколаєві. На даний момент в "червоній зоні" знаходяться 9 областей - Сумська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Київська, Житомирська, Одеська, Миколаївська області та Київ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні 27 березня рекордно зросла. За минулу добу діагностовано 17424 нових випадків зараження. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Києві, Одеській, Київській, Львівській і Дніпропетровській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?