У МОЗ розкрили межу для введення повного локдауну в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ розкрили межу для введення повного локдауну в Україні

У МОЗ розкрили межу для введення повного локдауну в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я припускають введення по всій Україні жорсткіших карантинних обмежень, однак за певних умов. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко назвав 15 тисяч хворих на день орієнтовною статистику. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ у вівторок, 27 жовтня.

За словами посадовця, навіть 15 тисяч нових випадків на добу не стане межею для системи.

"Цифра є - 15 тис. хворих за добу. Після цього говоритимемо про наші плани на найближчий період. Водночас ми не говоримо, що вже завтра щось запроваджуватимемо. 15 тис. хворих за добу — це у нас ще є запас міцності, який дасть змогу відреагувати без колапсу для системи охорони здоров'я", - пояснив Ляшко.

Утім, згадана цифра у 15 тисяч може розподілятися по всій Україні рівномірно, однак певні регіони можуть мати нижчі показники.

"Ця цифра прорахована. Наразі ми її не публікуємо, оскільки чекаємо на 1 листопада, коли на місцях мають бути використані субвенції й підведений кисень до більшості ліжок. Після цього потужності системи охорони здоров'я мають змінитися", - додав головний санітарний лікар.

Він нагадав про введення в дію 52 тисяч ліжок у лікарнях для лікування пацієнтів з COVID-19. З цих ліжок частка у 17 тисяч має кисневу підтримку.

"У зв'язку зі зростанням кількості хворих і збільшенням кількості ліжок відсоток забезпеченості підведеним киснем на сьогодні становить 40%. Нам треба ще вдвічі наростити ці потужності, щоб підготувати систему охорони здоров'я до повноцінного реагування", - резюмував Ляшко.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні зафіксували серйозне погіршення ситуації з коронавірусом COVID-19, яке триває упродовж останніх місяців. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко порівняв сьогодення з перебігом епідемії в інших державах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?