У МОЗ розкрили надзвичайно важливі факти про коронавірус - що варто знати
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ розкрили надзвичайно важливі факти про коронавірус - що варто знати

У МОЗ розкрили надзвичайно важливі факти про коронавірус - що варто знати
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я кілька місяців збирали важливі дані про поширення коронавірусу COVID-19 Україною та світом, а також класифікували усі випадки. Окремі факти наразі розкрив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його публікацію у Facebook.

Згідно з оприлюдненими даними, приблизно 45% усіх інфікованих українців (а їх 24 379) - це люди, вік яких коливається від 20 до 49 років.

"4 дні поспіль в Україні кількість активних хворих менша ніж кількість завершених випадків (люди, які одужали + померлі). Станом на 13 липня відсоток завершених випадків - 51,5%", - зауважив Ляшко.

За даними міністерства, найменшою кількістю активних випадків на 100 тисяч населення, що говорить про низьку ймовірність інфікування, відзначилися:

  • Луганська область - 0,9;

  • Херсонська - 1,5;

  • Полтавська - 1,7;

  • Дніпропетровська - 2,8;

  • Сумська - 3,7;

  • Запорізька - 5,0.

"За весь 2019 рік у світі близько 690 тисяч людей померли від ВІЛ-асоційованих хвороб. На сьогодні, а це трішки більше ніж пів року, від COVID-19 померло вже понад 570 тисяч осіб. З такими темпами, COVID-19 до кінця року може стати в один ряд з захворюваннями та явищами, які спричиняють найбільший тягар на здоров'я в світі: діабет, туберкульоз, дорожньо-транспортні пригоди та перевищить не лише ВІЛ, а і малярію, вбивства та самогубства", - наголосив Ляшко.

Станом на ранок у понеділок, 13 липня, в Україні підтвердили 54 133 діагнози COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно у виданні EEE Open Journal of Engineering in Medicine and Biology оприлюднили шокуюче дослідження співробітників Лабораторії Лінкольна при Массачусетському технологічному інституті — науковці вперше помітили зміни в голосі безсимптомних носіїв коронавірусу SARS-CoV-2. За словами вчених, коронавірус має власні "вокальні" біомаркери.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?