У МОЗ розкрили, скільки медиків інфікувалися COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ розкрили, скільки медиків інфікувалися COVID-19

У МОЗ розкрили, скільки медиків інфікувалися COVID-19
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що 788 українських медиків інфікувалися коронавірусом COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Максима Степанова від 16 квітня.

За його словами, найбільший спалах серед медичного персоналу зафіксували у Чернівецький області. Там серед медиків виявили 126 випадків.

"Ми аналізуємо кожен випадок захворювання медичного працівника, у зв’язку з чим відбулося це захворювання, в якій лікарні і в яких умовах. Щодо забезпеченості засобами індивідуального захисту, кожного дня ми збільшуємо забезпеченість", - підкреслив Степанов.

Посадовець додав, Кабмін оприлюднив та оновлює дані щодо забезпечення кожної лікарні на тлі епідемії COVID-19.

Станом на згаданий день в Україні виявили 4 161 випадок COVID-19.

Джерелом поширення вірусу стало китайське місто Ухань та відповідна провінція Хубей. Влада КНР у січні закрила на карантин їх та інші населені пункти. Усі авіарейси та інше транспортне сполучення також тимчасово зупинили.

Пізніше випадки COVID-19 почали реєструвати в інших країнах. Осередками пандемії стали Південна Корея, Італія, США, Іспанія, Іран. Найбільш катастрофічною ситуацією стала в італійських та іспанських містах. Вже з початку квітня "лідерство" перехопили Сполучені Штати.

Як повідомляв ONLINE.UA, у ВООЗ виступили з рекомендаціями щодо вживання алкоголю під час епідемії коронавірусу. Перш за все фахівці спростували відомі міфи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?