У МОЗ розкрили суму, необхідну для вакцинації проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ розкрили суму, необхідну для вакцинації проти COVID-19

У МОЗ розкрили суму, необхідну для вакцинації проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Вакцинація проти коронавірусу COVID-19 виключно груп ризику в Україні потребує 15,1 мільярда гривень. У Міністерстві охорони здоров'я нагадали, що проєкт держбюджету на 2021 рік передбачає лише 2,6 мільярда гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Максима Степанова.

За його словами, в уряді вже визначили чітко, хто отримуватиме препарат на первинному етапі.

"У 259 мільярдах врахована сума на вакцинацію від "ковіду". Ми розрахували, кого саме ми повинні вакцинувати. Виходячи зі світових цін, про які говорять виробники. Ми розрахували, що це мають бути всі групи ризику. Як за професійною ознакою — медичні працівники, освітяни, працівники Національної поліції. Також група ризику - “старші за 65 років”, люди, які мають супутні захворювання, наприклад, — на діабет або серцево-судинні захворювання. Держава повинна їх цінувати. Саме тому ми заклали 15,1 мільярда гривень. Зараз в бюджеті стоїть 2,6 мільярда гривень", - пояснив міністр.

Степанов наголосив, з такою ситуацією миритися не можна.

Згідно з офіційними даними МОЗ, у бюджеті передбачено 156,2 мільярда гривень на систему охорони здоров'я, однак вона потребує додаткових 57 мільярдів.

Станом на ранок у вівторок, 1 грудня по Україні встановили 745 123 діагнози коронавірусу, за попередню добу 12 498 нових.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні проєкт вакцини проти коронавірусу компаній Moderna і Pfizer показав 100-відсотковий результат проти важких форм COVID-19. Таким чином, вакцина Moderna стала першою у світі, яка показала таку дивовижну ефективність, хоча при первинному аналізі вона виявилася ефективною в 94,1%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?