У МОЗ розповіли про 5 етапів пом'якшення карантину - що планується
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ розповіли про 5 етапів пом'якшення карантину - що планується

У МОЗ розповіли про 5 етапів пом'якшення карантину - що планується
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я України найближчим часом оприлюднить подробиці щодо поетапного скасування карантинних обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Максима Степанова у п'ятницю, 24 квітня, на телебаченні.

За його словами, поступово у країні відкриватимуть для відвідування парки й заклади.

"Сподіваємося, що з 12 травня ситуація із захворюваністю буде така, що ми будемо в змозі пом'якшити карантинні заходи і поступово виходити з карантину", - зазначив Степанов.

Він пояснив, що для цього повинна одна умова — остаточне зменшення випадків COVID-19. Щодня їх кількість зростає від 7 до 12%.

"Розроблено алгоритм, п'ять етапів, але основний критерій — зменшення кількості хворих. На кожному з етапів починаємо пом'якшувати карантинні заходи: відкриття парків, тих чи інших магазинів... Думаю, найближчим часом дамо інформацію, щоб всі зрозуміли, як саме Україна виходитиме з карантину і за яких умов", - пояснив міністр.

Нагадаємо, в Україні закрили усі розважальні заклади, бари, кафе, ресторани. Окрім того всі громадські місця слід відвідувати з маскою чи респіратором, а гуляти парками, прибережними зонами — заборонено. За порушення правил карантину штраф сягає від 17 тисяч гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, водночас головний санітарний лікар Віктор Ляшко попередив українців про проведення у майбутньому масового тестування на коронавірус COVID-19. Згідно з його заявою, фахівці виявлятимуть антитіла в крові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?