У МОЗ спрогнозували, коли настане пік захворюваності коронавірусом в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ спрогнозували, коли настане пік захворюваності коронавірусом в Україні

У МОЗ спрогнозували, коли настане пік захворюваності коронавірусом в Україні
Джерело:  РБК Україна

Ситуація з коронавірусом в Україні, як і в усьому світі, стрімко погіршується. У нашій країні вже фіксувалися антирекорди по добовій захворюваності на рівні 6,5 тисяч нових заражень, але медичні експерти вважають, що статистика по приросту кількості хворих поки буде тільки рости, а пік епідемії наступить не раніше кінця листопада. Такий прогноз по захворюваності коронавірусом в Україні зробив в.о. директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

"Ми розраховуємо, що пік епідемії буде в кінці листопада, тому що зазвичай це піковий період для всіх вірусних інфекцій. Якщо говорити як про ГРВІ, так і про нову коронавірусну інфекцію, пік хвилі найчастіше відбувається в кінці листопада і після цього йде на спад протягом грудня, січня ... Ми розраховуємо на те, що піковий рівень захворюваності у нас буде в кінці листопада", - зазначив представник Міністерства охорони здоров'я.

Кузін підкреслив, що при найгіршому сценарії в Україні добовий приріст нових заражень може досягти 20 тисяч - така кількість захворювань можлива в кінці жовтня, початку листопада.

"Зараз дуже важко робити якісь точні прогнози, але прогнози щодо добової кількості в 20 тисяч цілком реальні. Тому що ми вже зараз бачимо гострі респіраторні захворювання, інфекції. Цілком імовірно, що якщо ті тренди, які зараз реєструються, триватимуть, то цифра в 20 тисяч цілком реальна у найближчі тижні", - зазначив Кузін.

Важливо відзначити, що глава парламентського комітету з питань здоров'я України Михайло Радуцький вважає інакше. Він раніше попереджав, що якщо динаміка захворюваності коронавірусом в Україні збережеться, то вже в грудні не менше 400 тисяч громадян країни будуть хворіти COVID-19. За оцінками експерта, ситуація складається загрозлива, так як з першим осінньо-зимовим піком нового спалаху пандемії медична система ще впорається, то з другою, яка припаде на лютий місяць - невідомо.

Нагадаємо, що насторожуючий прогноз щодо розвитку ситуації з коронавірусом в Україні зробили і в ВООЗ. За прогнозом експертів, вже в грудні показники захворюваності в Україні зростуть від 7 до 9 тисяч випадків в день. Причиною тому, на думку медиків, є соціальні зв'язки українців - сім'я, робота в колективах, навчання в школах, відвідування масових заходів. Також в ВООЗ підкреслили, що тільки кожна 4-а людина в країні регулярно миє руки, але при цьому кожна третя людина не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи.

Раніше ONLINE.U повідомляв, що 19 жовтня в Україні зафіксували 4766 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 303 638 осіб, з них 5673 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусної хворобою. Найбільшу кількість випадків зареєстровано в Харківській області, в Києві, Одеській, Житомирській і Львівській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?