У МОЗ терміново звернулися до українців з попередженням - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ терміново звернулися до українців з попередженням - що сталося

У МОЗ терміново звернулися до українців з попередженням - що сталося
Джерело:  online.ua

Якщо з 12 травня в Україні повністю скасувати карантин по коронавірусу, то вже до кінця року в країні помруть від 120 до 140 тисяч людей. Тому громадяни країни повинні включити "тумблер терпіння", що дозволить країні вийти з карантину вчасно, а не передчасно з ризиками для життя людей. Про це заявив заступник голови МОЗ Віктор Ляшко, який 2 травня терміново звернувся до українців з попередженням, передає ONLINE.UA.

Головний санітарний лікар України, посилаючись на прогноз Kyiv School of Economics, пояснив, що карантин в Україні працює. Він підкреслив, що своєчасно введені профілактичні та протиепідемічні заходи дали свій результат. Ляшко запевнив, що уряд планує пом'якшення карантину, але тільки за певних протиепідемічних, а не політичних умовах.

"Зараз ми будемо чути дуже багато про вплив карантину на економіку. Але дуже мало ми почуємо про можливі економічні втрати від смертності, захворюваності та інвалідизації населення. Втрати, що пов’язані з недовиробництвом внутрішнього валового продукту через вибуття людини з трудової діяльності через коронавірусну хворобу. Втрати, що пов’язані з наданням медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу. І втрати, що пов’язані, ненаданням, через коронавірус, медичної допомоги тим хто її потребує.", - зазначив Ляшко.

Ляшко додав, що вже зараз в Міністерстві охорони здоров'я фіналізують тимчасові вимоги для проведення профілактичних заходів при здійсненні обслуговування в перукарнях і салонах краси, при торгівлі господарськими товарами, роботи кафе, автомийок, адвокатських та нотаріальних послуг тощо. Ці вимоги оприлюднять вже до наступних вихідних, щоб, за словами Ляшка, підприємці підготувалися до відкриття на карантинних умовах.

"Але завжди є але. Ми повинні підкреслити, а ви повинні це почути. Повне скасування карантину без запровадження обґрунтованих профілактичних заходів - це 120-140 тисяч смертей до кінця вже цього року", - підсумував заступник голови МОЗ.

Важливо нагадати, що в Україні за станом на 2 травня зафіксовано 11411 випадків зараження коронавірусів, з яких 279 закінчилися летально. Побороти хворобу вдалося поки тільки 1498 українцям.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МОЗ терміново звернувся до українців і пообіцяв, що вже з 11 травня в країні почнуть пом'якшувати карантин, так як ситуація з коронавірусів сьогодні дозволяє це зробити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?