У МОЗ уточнили стан поставок вакцини AstraZeneca в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ уточнили стан поставок вакцини AstraZeneca в Україну

У МОЗ уточнили стан поставок вакцини AstraZeneca в Україну
Джерело:  online.ua

Вакцина проти коронавірусу COVID-19 від компанії AstraZeneca та Оксфордського університету має прибути в Україну вже ледь не сьогодні, стверджують у Міністерстві охорони здоров’я. Відомство розраховує, що перші партії будуть поставлені вже з дня на день. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг заступниці міністра Світлина Шаталової.

За її словами, партії знаходяться на прямому шляху до України.

“Дози препарату від AstraZeneca вже прибули за місцем призначення, а зараз перебувають на прямому маршруті до України”, - пояснила Шаталова.

Заступниця голови МОЗ зауважила, що кампанія з масової імунізації населення стартує відповідно графіку, однак не зважилася назвали орієнтовну дату початку цього процесу.

Ще раніше у відомстві наголошували, що вакцина проти коронавірусу мала прибути в Україну до середини лютого, проте цього не сталося навіть станом на тиждень пізніше, 22 лютого.

Міністр Максим Степанов вирушив одночасно з офіційним візитом в Індію для домовленостей про постачання іншого препарату. Україна в лютому отримає 500 тисяч доз COVID-вакцини Covishield. Це індійський препарат, розробником якого є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca. Він створений Serum Institute India. Важливо відзначити, що Україна стане першою країною у світі, яка отримає індійську COVID-вакцину.

Процес відвантаження перших партій вже стартував у країні-партнера. Поставки особисто контролює Степанов.

Як повідомляв ONLINE.UA, карантин в Україні офіційно продовжили до 30 квітня 2021 року, але з 24 лютого країна переходить на адаптивний карантин. За рішенням Кабміну країну знову ділитимуть на колірні епідемічні зони за рівнем захворюваності — зелену, жовту, помаранчеву і червону. Але принцип зонування зміниться, а обмеження і заборони в окремих зонах будуть ослаблені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?