У МОЗ відмовилися від продовження локдауну після 24 січня
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ відмовилися від продовження локдауну після 24 січня

У МОЗ відмовилися від продовження локдауну після 24 січня
Джерело:  interfax.com.ua

Міністерство охорони здоров'я України не планує продовжувати жорсткий карантин після 24 січня. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, що сценарій передбачає локдаун виключно з 8 до 24 січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, преш за все відомство орієнтувалося на прогнози.

"Прогнози були зроблені до введення карантину вихідного дня, і вони вказували, що приблизно у середині лютого, після новорічних і Різдвяних свят, під час яких дещо знижується мобільність населення (люди менше їздять на роботу, натомість збираються у родинному колі, але потім повертаються па роботу, в робочі колективи), буде поступове зростання захворюваності на грип і грипоподібні захворювання", - пояснив Ляшко.

Він додав, у попередні роки зростання захворюваності на грип починає зростати приблизно з 14 січня, коли люди починають вже виходити на роботу та звертатися до лікарів.

Саме з цієї причини локдаун ввели після свят, це дозволяє розтягнути період виходу людини у "світ" та перехворіти, якщо так склалося, ізольовано.

Наразі МОЗ не передбачає продовження такого жорсткого режиму

"Ми плануємо вийти з карантину з 25 січня і не впроваджувати жорсткого карантину в подальшому, а перейти на адаптивний, який застосовуватиметься там, де фіксуються локальні спалахи захворюваності. Втім, як я вже зазначив, є певні перемінні, яких ми не можемо передбачити", - резюмував посадовець.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна має шанс на отримання вакцини проти коронавірусу COVID-19 від компанії Pfizer. Заступник міністра закордонних справ Віктор Ляшко наголосив, що препарат може надходити вже у лютому.

За словами головного санітарного лікаря, йдеться про мРНК-вакцину, яку необхідно зберігати при температурі між -20 та -80 градусів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?